TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Asijské nudle s hovězími nudličkami

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, chilli, limetová šťáva, koriandr

Energetická hodnota celkem: 7239 kJ

Bílkoviny (g): 112, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 214, SAFA (g): 14, Cukry (g): 40, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 1810 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 3.3

Postup přípravy

Hovězí maso omyjte a nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a obalte ve troše škrobu. Nudličky zprudka opečte na pánvi na troše řepkového oleje a vyndejte z pánve. Cibuli, česnek a zázvor očistěte a nakrájejte nadrobno, dejte do rozehřáté pánve a orestujte na troše oleje. Po chvíli přidejte chilli a trochu cukru a nechte lehce zkaramelizovat (cukr můžete případně vynechat, ale množství na porci je malé a dodá jídlu lepší chuť). Papriku, brokolici a žampiony omyjte a nakrájejte. Nejprve přidejte do pánve papriku a brokolici, po chvíli přidejte i žampiony, podlijte trochou sójové omáčky a vývaru (příp. vody) a krátce poduste. Na závěr dochuťte limetovou šťávou, přidejte hotové maso a prohřejte. Podávejte například se soba nudlemi (můžete použít i jiný druh) a posypte čerstvým koriandrem.

Fotografie

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 01. 2019 19:18
určitě zařadím do našeho jídelníčku. Je to dobré, moc mi to chutnalo.
19. 01. 2019 14:57
Soba rezance bývajú v Lidli, keď je ázijský týždeň
19. 01. 2019 14:55
Sú vynikajúce!
15. 01. 2019 21:53
Soba nudle vůbec neznám, ale podívám se po nich :-).
15. 01. 2019 20:14
Vyzkouším, mám ráda čínská jídla
15. 01. 2019 19:57
Vyskouším,
15. 01. 2019 14:25
Už mě honí chutě
15. 01. 2019 11:55
Díky za inspiraci.
15. 01. 2019 09:52
To zní dobře.
15. 01. 2019 09:09
Díky za inspiraci, určitě vyzkouším
15. 01. 2019 08:30
bessi: Zázvor dodá asijským jídlům tu správnou chuť, ale pokud ho nemáte ráda, tak to určitě jde i bez něj :-)
14. 01. 2019 20:01
Musí ve všem být ten zázvor? Zkusím to bez něj a bez cukru
14. 01. 2019 15:18
To může být dobré.. děkuji za inspiraci
14. 01. 2019 14:02
Vypadá dobře , vyzkouším
14. 01. 2019 14:02
Vypadá dobře , vyzkouším
14. 01. 2019 12:58
Vyzkouším, každá změna dobrá.
14. 01. 2019 12:00
Pěkný recept.
14. 01. 2019 08:25
To vypadá moc hezky:-)
14. 01. 2019 05:49
Zase něco nového. Dík

Naši partneři